Utryckningspersonal och spel

Utryckningspersonal och utryckningsfordon har varit synnerligen närvarande såväl i nyheterna som i samhällsdebatten det senaste året, och dessutom av tämligen tragiska anledningar. Polis, ambulans och brandkår har det senaste åren, inte minst under sommarhalvåret, utsatts för stenkastning i så kallade utsatta områden, vanligen förorter till våra storstäder. Dessa attacker har allt oftare föregåtts av falsklarm eller anlagda bränder för att locka utryckningsfordonen i en fälla. Debatten i ämnet har stundtals varit hätsk är det dialog med stökiga ungar som saknas, eller är det snarare repression och hårdare tag som saknas? Det är inte utan att man kan bli tämligen deprimerad av situationen. Som tur finns det avkopplande aktiviteter som ger en mer glädjande upplevelse av poliser och annan utryckningspersonal, till exempel på nätets alla casinon. Nedan tipsar vi om några sådana spel.  

3D-banditen One Night in Paris

Spelutvecklaren Betsoft Gaming är sedan några år världsledande när det gäller att utveckla videoslots med 3D-animationer i världsklass, inte sällan i paritet med Pixar Studion, och denna bandit är inget undantag. Den tar spelaren med på en resa till romantikens eviga huvudstad Paris, bland små feta musettdragspelare, uteserveringar och bodegor. Men allt är inte som det ska på stadens gator. Som den överentusiastiske och muskulöse polisen Jerome har du att söka rätt på den slemme tjuven Pierre, och förpassa honom dit han hör hemma – i finkan. Själva spelautomaten har 5 hjul och 30 insatsrader, liksom ett antal intressanta och humoristiska bonusspel, liksom en högstavinst på 50 000 kronor på ett enda snurr. Så längtar du efter lite humor och avkoppling kan detta vara din grej, varför inte ta en på Youtube?

Whospunit, en pusseldeckare

Även denna bandit är signerad Betsoft, och erbjuder ännu fler bonusspel, hela fem stycken. Handlingen har lånat från den klassiska pusseldeckare a la Maria Lang eller Agatha Christie. Och det ingen mindre än du, som i rollen som detektiven i dramat, måste samla ihop ledtrådarna och slutligen avslöja med mördaren är. Är det den sliskiga betjänten? Den gladlynta husmodern, eller någon av gästerna på godset. Samtliga fem misstänkta har sitt eget bonusspel, där du får chansen att samla in bevis såväl som rasslande vinster. Så hala fram förstoringsglaset, sätt på dig tweedkostymen och bjud din inte Ture Sventon på denna humoristiska pärla. Du hittar den exempelvis hos Mr Green, precis som den tidigare nämnda maskinen.

Jack Hammer, privatdeckare

Föredrar du den mer hårdkokta typen av deckare så är banditen Jack Hammer antagligen något för dig. Här snackare vi Mickey Spillane- stuk. Jack Hammer är en hårding till privatdeckare som snackar så lite som möjligt och hellre låter sexskjutaren sköta snacket. Med fickpluntan i fickan och pufffran i högsta högg håller han ordning på buset på Los Angeles sjaskiga bakgator. När du stiger in i handlingen har han just fått i uppdrag att rädda en fal blondin från hennes kidnappare. Bara att snurra igång spelautomaten och ge dig ut på jakt efter feta arvoden och kanske ett lyckligt slut. Jack Hammer är en av de mest omtyckta automaterna från svenska spelutvecklaren NetEnt, och den håller utmärkt trots att den har runt 10 år på nacken.

Mycket nöje.

 

Integritetspolicy