Upplev Stockholms traditioner och kultur

När man väl bestämt sig för att åka till Sveriges huvudstad så finns det väldigt mycket man vill se och uppleva. Men många glömmer av att det finns så mycket traditioner och kultur som lever inom Stockholms stadsgränser. I denna artikeln så kommer vi försöka guida er som vill uppleva Stockholm på riktigt och inte bara är där för att njuta av bullret och att liv man kan förvänta sig i en storstad.

Stockholm stad

Finns upplevelser som faller alla i smaken

Det är lätt att man blir tagen när man går runt på Stockholms gator och torg då det är en storstad värd namnet. Det finns så många saker man vill göra och så många alternativ runtomkring att man snabbt står där och kliar sig i huvudet över vad man vill besöka först. Vi kommer nedanför presentera en lista där många generella tips ges ut och vad du kan förvänta dig när du väl besöker dessa.

  • Gå på festivaler – Oavsett vilken årstid du besöker Sveriges huvudstad så finns det alltid lokala festivaler att besöka. Dessa festivalerna är allt ifrån att du går på kulturfestivalen till att du går på elektroniska dansfestivaler. Detta kräver att du kollar upp vilka festivaler som erbjuds på förhand.
  • Upplev nattlivet – En del av stadskulturen som man kanske inte har tänkt på i termer av just kultur är det rika nattliv som finns i Stockholm. Det kryllar av nattklubbar, barer och restauranger dit man kan söka sig för en utekväll. Stan har också sitt eget kasino för dem som är intresserade av att spela och kanske prova på en landbaserad upplevelse till skillnad från att spela på nätet en gång.
  • Ta en rundvandring – Stockholm erbjuder sina besökare att ta olika typer av rundvandringar i staden beroende på vad man är ute efter. Du får möjligheten att gå på rundvandring som inkluderar allt ifrån spökjakt, sex och snusk till trubadurer och brännvin. Det finns en rundvandring för allas smaker.
  • Gå på museum – Som i många andra stora städer så finns det mängder av historia att upptäcka. Denna historia kan du uppleva bäst genom att gå på museum där du får en förstahandstitt på hur det såg ut i Sverige under fornstora dagar.
  • Gå i parkerna – Även om detta inte låter så kulturellt eller traditionsenligt i sig så är det en väldigt fin upplevelse att ta en vandring i de olika parkerna som finns i Stockholm. Om ni bara har tid med att utforska en park så rekommenderar vi er att besöka Kungsträdgården som en Stockholms mest centrala park.

Tänk på att anpassa din vistelse

Även om det finns många olika alternativ och mängder med saker man vill uppleva så ska man alltid ta sig en funderare på vad det egentligen är man vill uppleva. Är det så att man är intresserad av hur Sverige såg ut under Gustav Vasa så är det nog en prioritet att besöka hans museum, och tvärtom om man inte alls är intresserad. Detta kommer göra att man klämmer in det man känner är viktigast och utelämnar något som man ser som slöseri med tid.

Det är även viktigt att lägga upp en planering för hur man vill spendera sin vistelse i Stockholm. Man vill inte åka ifrån Sveriges huvudstad och känna att man inte hann med de saker man verkligen ville uppleva. Detta kan du motverka genom att effektivisera din tid genom en väl utarbetad planering som är hållbar.

Integritetspolicy