Assistanskåren

Assistanskåren har omkring 157 olika bärgningsstationer runt om i hela landet, allt från Ystad till Kiruna, själva kårens alla stationer ägs av 120 stycken olika bärgningsfirmor runt om i landet. Detta för att kunna göra kåren till en så rikstäckande organisation som möjligt. Med tanke på att arbetarna genomför kontinuerliga utbildningar blir servicen i bästa kvalité. Skulle det mot förmodan uppstå någon olycka har servicebolaget en egen fraktföraransvarsförsäkring som gör att du som kund slipper oroa dig för olyckor.

Assistanskåren nås på nr. 020-912 912 och kan genomföra ett flertal olika serviceuppdrag.

Vad kan de hjälpa dig med?

Deras största sysselsättning är bärgning, dem har tre olika bärgningsbilar, den första så kallade garagebärgaren är bäst i trånga städer, den drar då bilen efter sig istället för att ställa den uppepå bärgaren. Den andra är flakbärgaren, denna kan ta två bilar åt gången och måste användas när en bil till exempel inte rullar alls eller är 4-hjulsdriven. Vid större fordon krävs det att man använder deras tungbärgare, denna kan ta alla sorters fordon oavsett storlek eller tyngd. Med tanke på dess storlek kan den även vara användbar till att flytta större saker som hus eller hjälpa till att riva hus.
Om din bil har behövt bli hämtad av bärgare kan Assistanskåren hjälpa till att tillhandahålla en hyrbil, detta kan vara antingen firmans egna hyrbilar eller en hyrbil som kommer från ortens biluthyrningsfirma. Om din bil har mindre problem som kan fixas på plats brukar Assistanskåren välja att köra ut en jourbil som kommer ut till platsen och fixar bilen, dock är det svårare och svårare att laga bilar då datoriseringen gör att det måste genomföras på en märkesverkstad, då bärgas bilen till närmaste verkstad som kan genomföra lagningen.

Om du står där med nycklarna liggandes fint på sätet eller i bakluckan och bilen låser sig, eller ännu värre, barnet i bilen lyckas låsa den när du lämnat bilen. Assistanskåren kan hjälpa till med att öppna dem flesta bilarna, man ska vara noga med att berätta vilken sorts bil man har och var nycklarna är då det är olika svårt att öppna olika bilar.

Självriskelimineringar

För att slippa dem dyra självriskerna om du mot förmodan skulle vara med om att din bil måste bytas ut finns det ett flertal olika självriskelimineringar som man kan betala en årsavgift för. SOLID vägassistans gör det möjligt att i hela Europa kunna med ett telefonsamtal få hjälp med din obrukbara bil, få tillgång till antingen hyrbil eller hotell och sedan hämtning av bilen från verkstaden.

Hos Motormännens Riksförbund har dem tjänsten M Väghjälp som gör att du kan när som helst ringa dem om du behöver starthjälp eller bärgning av din bil till en verkstad, självrisken står Motormännen för. Midland Oil har deras tjänst Garanti på väg, denna tjänst är till för alla som servar sin bil på deras Midland olja. Detta gäller dock om bilen är max 4 år gammal eller har kört max 50 000 mil. Om din bil skulle få punka eller motorhaveri hjälper Midland dig med självrisken. Garantin gäller även en 10 års motorgaranti på oljerelaterade skador på motorn.

Integritetspolicy